Lördagstjaffs

Tjohoo! :D Vilket vackert väder vi har idag :D Våren är på väg, härligt! :D
  Dock är det kallt ute, så man ska allt klä på sig. Fyra grader nu, jag vet inte hur kallt det var innan, när jag skulle cykla ner till stan och köpa present till - häng med nu - min låtsasbrors mormor. Man kan säga att det är min låtsas mormor x) (Nej, mina föräldrar är inte skiljda, Mamma dog för snart åtta år sen. Men nu pratar vi inte mer om det :D) Jag har riktiga morföräldrar och låtsasmorföräldrar :P
  I alla fall skulle jag ner till stan och köpa present till henne. Hon fyllde år igår men vi firar henne idag. Jag köpte en klotformad smutsvit (knäppt ord) lykta som de kan ha både i lägenheten och i sommarstugan när den blir aktuell :P 99 kr Inspiration :). Kan ta ett kort på den sen :) Nu ligger den inslagen och jag är inte sugen på att riva upp pappret och slå in den igen x)

Istället kommer några bilder som jag tog idag i trädgården :)



Gult är fint! :D Nån mer än jag som längtar till påsken?



:)



Lykta :) eller är den en lykta? Vad är det egentligen? x)



Stelfrusen




Sen några som inte är tagna idag, de är tagna hos en kompis för några dagar sen :)



Detta är i alla fall en lykta, det är jag hundra på



<3


Detta var väl allt för idag :) Kanske att jag lägger upp bilden på lyktan idag annars gör jag det imon. Hoppas att alla får en fortsatt fin helg :D
Kramen!!

En helt vanlig fredagskväll?

Hej allesammans! :) Trevlig fredagkväll till er alla, ska jag väl passa på att säga innan jag glömmer bort det...
  Hade ni också en dramatisk trerätters middag som er bror lagat till? Åh, vad gott det var! Värsta skillsen, det trodde jag inte! x) Men han gjorde ett toppenjobb :)

Och en liten del av detta toppenjobb råkade lilla jag välta ut x) Tillåt mig berätta: Jag skulle typ lägga min arm på bordet bredvid mig på min högra sida, och jag breder ut mig lite vid matbordet (typ som en dräng på Astrid Lindgrens tid, kanske inte helt idealiskt men vadå?)... Då, försent, märker jag att skålen med sås som storebror så omsorgsfullt lagat till är precis under min arm. Pappa hade också ställt den ganska nära kanten, så lite är hans fel :P Tjoff säger det så rinner såsen ut på mig, bordet, golvet, mattan (det var värst. Hur ska det gå med mattan undrar jag?) och på pappas stol. Givetvis tänkte jag först "FAN med.", för jag tänkte bara på hur brorsan kämpat med middagen x) Jag vågar inte röra mig, för då rinner det kanske ut mer :O
  Pappa agerade snabbt och räddade såsen på bordet så att vi i alla fall kunde få smaka den x) sen hämtade de en handduk som jag torkade av mig lite på och la den sen över mattan och fixade med det. Under denna procedur upptäcker jag att såsen som jag fått över mig är varm... Galet varmDen bränns som satan faktiskt. Men jag säger ingenting, bara småklagar lite för mig själv x)

Allt fixar sig, vi fortsätter äta och ingen är sur :) 
  Jag tänker inte så mycket på det (mer än mattan då), jag brukar inte skämmas speciellt mycket om nåt oväntat händer :P

Där är en grej som jag tänkt lite på. Varför skäms folk så himla mycket? Varför inser man inte att ingen är perfekt? Det är väl KUL att göra bort sig (i alla fall om man gör det lagom mycket :P)? Alla får ju nåt kul att skratta åt, och det är väl bra? x)
  En gång när jag skulle cykla hem från skolan, ledde jag först cykeln framför mig några meter. Då gick det tydligen en kille precis bakom min cykel, och jag stannar hastigt för att hoppa upp. Då går han in i den xD Jag bara sa "Hoppsan!". Sen kom nästa pinsamhet bara femton sekunder efter... Jag hoppar upp på cykeln och börjar trampa, jag har SKIIITBRÅTTOM. Då går ju han framför och segar. Ser en glipa mellan honom och staketet, tänker att "Om jag bara snabbar mig hinner jag emellan innan vägen smalnar av.". 
  Det gjorde jag inte. Jag inser snart att jag har två val; antingen cykla in i honom eller i staketet precis bredvid. Jag valde das staket. Och detta sker ju precis bredvid honom x) 
"OUPS! Klumpiga jag här ja! Excuse me!" säger jag och ler allt vad jag har, sen drar jag vidare.
  Han bara skrattar, han måste ju trott att jag var knäpp i bollen. Men so what, det kanske jag är? :P Och vem bryr sig om hundra år, nej fyra dagar, om vad som hände vid skolans nedre cykelställ i februari?

Jag gillar att bjuda på mig själv och umgås bara med folk som kan bjuda på sig själva, jag skulle inte tåla om nån jag var med inte vågade flippa ur ibland. Fyy sjutton vad tråkigt? Vem vem VEM orkar vara perfekt undrar jag? Vi behöver skratta mer i den värld vi lever i, och jag står gärna till tjänst om ni vill skratta, it's OK with me. Mer pinsamheter åt folket! :D 




Men nu ska jag säga adios och starta min fredagskväll :D Ha det gött, kramen!!

stora som små - godnatt ändå

Mår inte sådär jättebra, deppig. Men bloggar för kvällen ändå. (Hmm, när jag skrev det lät det precis som att jag jobbar som bloggare... suck. det gör jag INTE. Vi kan säga att jag skriver ett kort inlägg för kvällen. Det lät bättre.)
  Idag var jag hos ortopeden med mitt knä. Kenneth hette han, han var jättebra och snäll. Lagom försiktig. Gärna vill de ju annars vrida knäet till den sista punkt man står ut med, men mr K var inte sån. Tack.
  Han sa att det kan vara nåt med minisken. FAN! Så jag fick en remiss till magnetröntgen, antagligen senare i vår. Toppen. Om det är en miniskskada, och om det även är överrörligt korsband (som han även anmärkte), får jag en kul start på sommarlovet iallafall, den saken är säker.... JIPPIE? :D -.-'
  Sen sa han att det även kan röra sig om en operation längre fram. Ehh, jag började nästan lipa? Jag avskyr operationer. Sist spydde jag det första jag gjorde när jag vaknade upp och jag har spyfobi. UHHH.
  Menmen, nu får de här idiotiska knäna (har ju opererat det högra med, för minisken och korsbandet, erkänn lite kul?) kanske en chans att komma på den rätta kölen. Hoppas hoppas hoppas!! Jag vill slippa dessa jäkla knäproblem, slippa få backa ut ur grejer och säga "Nää, mitt knä..." så många gånger att folk till slut inte tror på att jag ens har ont, det är inte så jäkla kul faktiskt. Jag ska försöka börja stärka muskulaturen kring knäna, för jag och några med mig anser att jag har klena knän och svag muskulatur. Så hade tänkt göra några knäövningar från förr i tiden (från perioden då mitt högra knä krabbade :P). Stretcha (hmm. Hur stavas det? Jag är svenskafantast men har ingen aning...?) efter att jag stängt av datorn. Vilket blir om två minuter max :P.

Jaha, annars då? Hoppas alla har det süperbra, jag har det själv ganska okej, men jag är som sagt på DEPPhumör. Bra då att Green Day gör så jävla go musik som man kan götta sig i. Tack gossar o' mine! :D

Och till tonerna av Whatsername (en låt. Och wow, vad var det för utläggning? :O spooki....) saktar Lovisa av till skritt och ger hästen långa tyglar. (ja, det blev en fånig utläggning men det bjuder jag på denna fina torsdagskväll ^^)
KRAMEN!! <3

SOVMORGON tio tummar upp! :D

Yess, lite sovmorgon idag då :D Det gillar vi, man bockar och bugar och niger och tackar :)
  Min dag går ut på att plugga inför engelskaprovet imon  med Emmsi och Matilda. Det ska nog bli kul, vi brukar ha kul tillsammans :) Som igår ;) Jag hade varit o klippt mig, sen gick jag till Matilda. Då hade de sötnosarna gjort smoothie :D asgott! :D



GOTT :D



Sett uppifrån :P Man måste ju ha med lite fler perspektiv ;P


COPYRIGHT gäller :)


Jahapp, men jag kommer väl tillbaka under dagen :P Ha det! :) Kram, hoppas att ni får en toppendag ! :D

Vänta lite xD

Glömde säga varför inlägget hette som det hette xD Pappa kom in och pratade lite med mej, sen när han skulle gå sa han "Har du haft den fula tröjan i skolan?"

Då menade han min Green Day- tröja!! :O DET VAR INTE OKEJJ! jag svarade att "ja och det ska jag fortsätta ha, puss och hejdå, köp nya GD tröjor åt mig om du inte gillar den här.

Jaja... ^^

Pappa dissar min tröja -.-'

Kort inlägg idag!

Skulle bara säga att dagen var underbar :) Jättekul att va tbx i plugget igen :) Mandi friade till sin "drömkille" idag, tyvärr blev det inget av det xD Han verkade mest bli rädd x) Men men, hon gav inte upp ;) Kämpa kämpa! :D
  Själv trampade jag vatten på gympan i tio minuter, det var väl sisådär kul :P Men bra för betygen :D snackade med Toniiiiii (gympaläraren) och han sa att jag låg på MVG nivå :D GÖTT! :D

Men annars då? Hur har er dag varit? Hoppas ni trivs i skolan om ni nu går dit och att alla varit schyssta mot er idag :)

Puss o kram!

Solen skiner o glada miner :D

Se en sån vacker dag vi fick i södra Sverige då :D Man blir ju alldeles J I P P I E!! :D Solen har gassat hela dagen, knappt ett moln på himlen och tempen har väl varit runt 8 plus skulle jag väl tro. Här snackar vi små glädjeämnen :D
  Hur har er dag varit?
  Min började underbart :) Vaknade upp hemma hos måmå, har sovit över där för det blev lite sent igår, vi orkade inte cykla hem, syrran o jag... :P Så vi stannade och låg och pratade i nån halvtimma :)
  Så då när jag vaknade upp av att solen sken igenom persiennen (wonderful moment nr 1), väckte jag syrran o så kollade vi på en übergullig barnfilm ^^ det gör vi jämt när vi får tillfälle :P sen kollade vi på en film till, spelade lite gitarr (mest jag) och åt glass (bara jag ^^) (wonderful moment nr 2).

Efter kanske två timmar cyklade vi i vårsolen (wonderful moment nr 3) till måmå och måfas "ställe", de hade stuckit dit innan men vi hade degat oss kvar i deras hus, det var ju så mysigt... ^^ Väl där hjälpte syrran dem att typ rensa undan löv från bäcken (vilket man måste göra ibland annars blir det stopp) men jag satt i en stol med ansiktet mot solen och njöööööt ^^ (wonderful moment nr 4).
  Vi lunchade pizza och jag fortsatte njuuuuta, sen fikade vi och sen cyklade vi hem. Nu sitter jag vid datorn men kollar ut på das underbara väder emellanåt, detta kallar jag en perfekt dag :D

Tack syrran, måmå och måfa (mormor och morfar på korrekt svenska men hallåååå, min dialekt tillåter detta uttal ;P) för en underbar dag, och måmå och måfa, vi ses kanske på fredag :D



Murgröna



Vår på väg kanske?? :D



Gissa vad? :)

Det är egentagna bilder, tack så mycket :P copyright in my heart!

Ha en fortsatt underbar dag!

yess!!

Idag är en vacker dag! Känner ni det? Det bara flyter på och allt är underbart :D Underbart väder med soooool :D Vem är inte glad av det?
  Hur mår ni idag? Jag mår toppen :) Var på stan innan idag och köpte present till min lilla gulliga Måmå (mormor för er som inte snackar blekingska:P), body cream med olivextrakt nånting. Hon gillar sånt :P Köpte den på Kicks :) Sen köpte min lilla papi ett värmespray till mig också. Tack! :)
  Igår var det också en bra dag. Efter skolan jollrade jag ner till stan och mötte gulle Famå och sötis Fafa :) Vi skulle nämligen fixa en ring till mig :) som jag ska få i konfa present då :P En guldsmed ska göra om Famås mammas gamla förlovningsring till en annan :) så tillslut blev det en sötvattenspärla och min månadssten som ska få pryda guldringen :D det blir jättefiint :D 
  Så papi o jag fixade present och sen fikade vi. Innan vi cyklade hem så skulle papi hämta ut flour på Apoteket och köpa tandtråd x) Gissa hur länge vi fick vänta?
  SVAR: typ 25 minuter. För det var givetvis tanter och gubbar som skulle hämta ut recept och det tog ju såå lång tid... hur kan det ta tio minuter att hämta ett paket med piller som man fått besked av en läkare att hämta? Varför kan de inte bara scanna av koden och hämta tabletterna, packa ner dem o säga "det blir 170 kronor" och tack så mycket 30 kronor tillbaka och trevlig helg och hälsa Gunnar?
  Nää, de måste snacka om vädret och nya gardiner och krämpor och syltrecept. What the fuck?
  Pappa blev liiite irriterad när det tog nära tio minuter att hämta en flaska flour och lägga det i en påse. Jag förstår honom.

Men men, vi kom iväg i alla fall ;) Man ska inte klaga... ^^ 
  Nu ska jag nog ut och fota lite, en liten stund i alla fall :)

Ha det! :D



Hihi, gissa vad detta är? :D Det är grafittimonstret Börje :D



<3



Ser inte pingvinen Kenneth lite nödig ut? :O

Bilderna är tagna av mig själv :P Copyright! :)

2011- 03-17

Tjo tjena!!

Hur har er dag varit?

Min dag har varit toppen, förutom att jag inte verkar få praoa på sjukhuset som jag ville. Fuck.
  istället är jag erbjuden en plats på folktanvården. My ass att jag ska!! :O jag har för fan snackat med syon sen i början om åttan om det här och hela tiden ska det tydligen inte alls vara några som helst problem men nu... nu ska det börja problema till sig :(
  Jaja. Jag ska segra. Det finns en chans att jag kommer in ändå. ;D

Idag hade jag fysikprov, vilket jag tror gick bra. Har alltid haft MVG eller maxpoäng på mina fysikprov så jag har dock lite press på mig.... -.-' men det gick nog bra :) man ska se det positivt :D

Det ska jag göra nu, jag ska drömma sött :) gör detsamma !! :)

(ps! glöm inte att besöka min andra blogg; vardagsdramatik.blogg.se :) tillsammans med min kompis Ylva skriver jag om vardagsdramatik :D hihi.)

kramen!

Tagga! :)

Vafan... jag sket i stan. Eller jag sket i att gå till stan. Viktigt att säga kanske, inga missförstånd här inte :P jag orkade inte gå ner i alla fall.
  Snart börjar das mello på tv, skulle ju se det också :P

Innan skrev jag vad jag skulle göra imon, fast jag skrev det på min andra blogg vardagsdramatik.blogg.se, så jag orkar inte skriva om det :P jag ska i alla fall till stallet :P jag blev lite sur och började klaga lite över en grej bara x) jaja, vill ni läsa får ni läsa det där :P

Hejhej! :)


Tbx igen :)

Det finns två skäl att gratta mig idag;
1. Jag har namnsdag! :D
2. Jag stod ut i kyrkan. (Nee, jag har inget emot kyrkan så länge jag slipper göra en massa själv x') btw var det jättefint i kyrkan, de som sjöng (min syrra bland annat :P) var jättebra :D)

Mandi o hennes mamma hämtade mig vid typ tjugo i fyra. Sen fick vi ganska bra platser oxå, nästan längst fram :D faast, givetVIS var det en ljuskrona och en skylt i vägen för storbildsskärmen (där bönerna och sångtexter stod) -.-' såå jag såg inte ett skit x) men men, det gick ju bra i alla fall :D
  Sen då när jag och syrran skulle hem så blev det trams och snack om peddogubbar, Kinas gymnastiktrupp och bondens bästa tupp och pinsamma händelser under veckan :P kul var det i alla fall x)


Nu blire iallafall att slappa lite innan vi ska äta :) ser jag fram emot ;D
  DAAAH jag känner för att ut i trädgården och fota lite... jag vill ha lite mer bilder :O funderar på att köpa en systemkamera... då ska jag fota obegränsat :D Isf blir det en Nikon D60, vi har en sån och den är jättebäst :D men den e ju inte min, det är min låtsasmammas (oj vilket konstigt ord?? :S) så jag fotar ju knappt med den :/
  Överväger om jag ska ut i kylan (okejj, det är några plusgrader...) eller om jag ska sitta inne och dega :O? blir nog ut i trädgården i alla fall, om en stund innan mörket försvinner.... så det blir nog NU.

Kramen!!


Vet ej varför jag tog den här bilden??


:)



1000 spänn till den som kan gissa vad detta är?? :)


FAAAN! pga av att jag är såå långsam av mej är det nu försent att fota, ljuset blir konstigt -.-' får bli en annan dag :)

2011- 03- 12

Halloj!
  Idag ska jag göra följande:

Slappa

Gå i kyrkan (jag ska på nån obligatorisk konfirmationsmässa...)

Hem

Pussa pappa! :)

Kolla melodifestivalen :) Vilka vinner?? (Eller vem, såklart) Själv hoppas jag på Swingfy eller Sanna Nielsen. Swingflys låt är bättre, men Sanna förtjänar att vinna, hon har alltid kommit bra till de (många) gånger hon varit med, men aldrig vunnit.
  Upp till bevis ikväll alltså! :)

Men just nu sitter jag på min säng, med datorn och lyssnar på The Beatles. Så himla bra är de, trots att det såklart är länge sen de var i toppform så att säga...
  Folk jag känner brukar inte gilla The Beatles, de tycker att de är dåliga. Och det är såklart en smaksak, jag tvingar ingen att lyssna på dem... :P Men jag fattar inte hur man inte kan se charmen i äldre musik? För The Beatles är trots allt några av de viktigaste musikerna i vår historia. Ingen kommer nog att bli större än dem, det är i så fall ett under.
  Vad gillar med dem är att det är sån skön musik som passar till allt man gör. Oavsett om jag vill vila eller göra nåt aktivt är The Beatles perfekt att lyssna på :) Och bra att åka bil till. Och superlätt att sjunga med till, vilket lilla jag gärna gör... :D



Jahapp, nu ska jag ta ett nytt tuggummi och gå på toa :p

Kram!!


Förlåt för lyset i mitten, det blir så när man har blixt... -.-' Men detta är vad jag lyssnar på :D



Min lampa x) tyckte bara att mönstret va fint :P

2011- 03- 09

Skulle åk till stallet men blev illamående och fick ont i magen istället. Finfint.
  Så nu ligger man här och mår illa. Blev sugen på att ge mig ut och springa. Gör nog det på lördag. Om jag mår bättre då.

Dagen har varit lugn. Inte mycket nämnvärt har hänt, var på DISA (Din Inre Stryrka Aktiveras) med tjejerna igen. Vi fick återigen lära oss vända negativa tankar till positiva. Jahapp?

Imorgon: plugga till SO- prov som äger rum på fredag, samt kanske röra på mig, om jag inte mår illa. Snälla Gud, låt mig inte missa skolan imorgon, jag har ju klädsim och det är viktigt för betygen...

Nu orkar jag inte mer.


Vet inte varför jag la upp den här, men tyckte bara blomman var fin x)

Knäkollaps och kycklingsnitzel

Idag har varit en kul dag :D
  Först på dagen hade vi slöjd, drygt cirka två timmar igenom. Sen vart det kemi, då läste jag och en kompis om Alfred Nobel (fast hon hävdade bestämt att han hette Adolf eller Albert Nobel.... jag antar att hon bara skojade :P). 
  Sen var det LUUUNCH, bästa tiden på dygnet :D det va kycklingsnitzel och det är en av de få  goda rätter man kan bli serverad i vår skola.... :P
  På lunchrasten skulle jag och två kompisar vara duktiga och göra fysikläxa, sen skulle i alla fall två av oss gå ut i det vackra vädret och sola lite :) Det gick inte helt enligt våra planer...
  Jag mitt klantass skulle springa uppför några trappor (varför då egentligen?) och TJOFF sa det bara så hade mitt vänstra knä typ hoppat eller vridits på nåt sätt och jag höll på att ramla. Jag typ skrek rätt ut för det gjorde verkligen riktigt ont... ô.O'
  Försökte gå upp de sista trappstegen men upptäckte ganska snart att det inte gick att stödja på benet >.< Inget annat att göra än att med hjälp av kompis hoppa ner till sjuksystern. Givetvis var hon inte där, så en annan lärare fick låsa upp och hämta ut kryckor åt mig. Väntade i typ en kvart på att sjuksystern skulle komma och ge en tablett, men jag orkade inte vänta så länge sen.
  Efter cirka 80 minuter var det onda borta, det brukar vara så när jag lyckas vrida till knät på nåt sätt, det försvinner efter ett tag. Men ISCH vad otrevligt :O


Idag är det 8 mars.
  Internationella kvinnodagen.
  "Den enda dagen på året då en kvinna får uttrycka sin åsikt."
  Ta er i röven, gubbar. Äckliga peddogubbar som tycker att kvinnan bara är till för att stå i köket och våldta. Ni ska bli de första jag hemsöker när jag dör, var så säkra. Jag ska kastrera er och plåga er i all framtid :D

Värre ändå är ju de som rycker på axlarna och säger "men vadå, vi har väl jämställdhet i Sverige?".
  Ja, och nej.
  Vi har det nog ganska bra om man jämför med andra länder, men det finns fortfarande saker att jobba med, annars hade det väl inte funnits feminister?
  (En liten parantes: varför missuppfattar folk feminister? Varför tror folk att feminister är lesbiska manshatare som tycker att kvinnorna ska ta över världen? Om man tycker så, är man inte feminist - då är man något annat. för F E M I N I S T är i grund och botten att tycka att man och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter, samma möjligheter. Och även män är feminister. Alla män med vett i skallen.)
 
Är det rimligt att en man och en kvinna med exakt samma arbete, arbetstider och hela faderullan ändå har olika löner  - för att de är av olika kön?

Är det rätt att en kille som knullar fem tjejer på en helg betraktas som cool men en tjej som knullar fem killar är en hora?

Är det rätt att kvinnor ska bli våldtagna för att de har kort kjol på sommaren när det är varmt? Eller aha, om de bara hade haft lusekofta på sig, då hade de klarat sig? Då hade de sluppit få men för livet?

Ska en tjej behöva hålla tyst om vad hon tycker bara för att hon är tjej?

Om du har svarat JA på alla dessa frågor, är du en skithög.
  Svarar du nej, är du normal.

"Men vadå, vi har väl jämställdhet i Sverige?"

Vi låtsas att vi hade det då, till hundra procent. So what?
Vad är det då som säger att hela världen har det också?

8 mars.
  Internationella kvinnodagen.
  Bara en av 365 dagar då det ska vara jämställt.




Hej! :)

Välkomna till min blogg :)
  Här kommer jag skriva om vad som händer mig, tankar o sånt och lite annat, som på de flesta andra bloggar... :P
  "Jag" är en tjej på 14 snart 15, Lovisa är mitt namn, som numera driver två bloggar här. Den ena är denna, den andra heter vardagsdramatik.blogg.se och den driver jag med min kompis Ylva. :)

Det är väl vad jag kan kasta fram just nu. Jag ska faktiskt krypa till kojs nu, för jag är trött och har ju skola imon.

Puss och godnatt!

Välkommen till min nya blogg!